-
miksologię i typologię napojów
-
obsługę klienta i podstawy psychologii konsumenta
-
towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowych
-
zajęcia praktyczne w barze
W trakcie szkolenia uczestnicy nabędą umiejętności serwowania standardowych napojów mieszanych, poznają podstawy miksologii obowiązujące na świecie, pogłębią wiedzę z zakresu towaroznawstwa, poznają techniki miksowania obowiązujące w miksologii. Prowadzone przez nas zajęcia praktyczne mają przede wszystkim na celu wydobycie z kursanta cech dobrego barmana i uświadomienie mu własnej kreatywności.
Lp. | Zakres tematyczny: | Ilość godzin: |
1 |
Miksologia jako gałąź wiedzy użytkowej |
1 |
2 |
Przegląd towaroznawczy wódek zagranicznych.
Komponenty napojów mieszanych
|
1 |
3 |
Podział i klasyfikacja napojów mieszanych.
|
1 |
4 |
Techniki miksowania – złote zasady, miary barowe, fizjologia
napojów mieszanych. |
2 |
5 |
Standaryzacja procesu przygotowania American Mixed Drink`s –
zajęcia praktyczne a. Samodzielne przygotowanie long drinks
b. Samodzielne przygotowanie short drinks
|
3 |
Lp. | Zakres tematyczny: | Ilość godzin: |
1 |
Miksologia jako gałąź wiedzy użytkowej. Higiena pracy
barmana
|
1 |
2 |
Przegląd towaroznawczy wódek zagranicznych. Komponenty
napojów mieszanych. Pozycjonowanie alkoholi |
1 |
3 |
Podział i klasyfikacja napojów mieszanych.
|
1 |
4 |
Techniki miksowania - złote zasady, miary barowe, fizjologia napojów mieszanych |
1 |
5 |
Standaryzacja procesu przygotowania American Mixed Drink`s –
zajęcia praktyczne a. Samodzielne przygotowanie long drinks
b. Samodzielne przygotowanie short drinks
c. Samodzielne przygotowanie divers drinks – diet, soft
|
4 |


